$type=slider$sn=0$l=1$c=6$m=0$show=home

Te koop_$type=three$m=0$rm=1$sn=1$c=3$show=home

Onze diensten_$type=grid$sn=0$l=1$rm=0$c=4$m=0$show=home

Te koop_$show=/p/aanbod.html$type=grid$m=0$rm=0$sn=0$c=3

Te huur_$show=/p/aanbod.html$type=three$m=0$rm=0$sn=0$c=3

Commercieel-en bedrijfsvastgoed_$show=/p/aanbod.html$type=grid$m=0$rm=0$sn=0$c=3

Verkocht_$show=/p/referenties.html$type=grid$m=0$rm=0$sn=0$c=3

Verhuurd_$show=/p/referenties.html$type=three$m=0$rm=0$sn=0$c=3

Hoe krijg ik meer geld voor mijn huis of appartement?

Hoe krijgt u meer geld voor uw woning?

Stap naar een makelaar

Uw woning zelf proberen te verkopen is  niet verstandig. U hebt de ervaring en de vaardigheden nodig van een vastgoedmakelaar. Hij kent de markt door en door en weet hoe u uw woning goed in de verf zet. Onderzoeken bewijzen het steeds opnieuw: zonder makelaar krijgt u uw woning minder snel en voor minder geld verkocht.
Een makelaar slaagt erin om meer uit uw huis te halen dan u zelf denkt. Makelaars kennen de prijzen, ze kunnen beter de waarde van gebruikte materalen inschatten én ze kijken met een objectief oog naar een pand. Een ervaren makelaar is met andere woorden geen kost, maar hij brengt net op.
En een makelaar zorgt er bovendien voor dat administratief en juridisch alles perfect in orde is, zodat u een geldige verkoop realiseert die niet kan aangevochten worden.

Zorg voor wervende publiciteit en goede foto's

De meeste mensen starten hun zoektocht naar een woning online. En dan zijn goede foto's doorslaggevend omdat zij bepalend zijn voor de eerste indruk van uw woning. Kandidaat-kopers zullen op basis van de foto's reeds beslissen of ze de rest van de publiciteit al dan niet lezen.
De publiciteit en de foto's samen moeten dus voldoende wervend zijn om kandidaat-kopers zover te krijgen dat ze de woning effectief willen bezoeken.
U kan heel wat kandidaat-kopers en dus heel veel euro's mislopen door slechte foto's te gebruiken of door een minderwaardige publiciteit.

Vraag de juiste prijs

De vraagprijs te hoog of te laag zetten is een kapitale fout. Bij een te lage vraagprijs loopt u gegarandeerd geld mis, want de kans is klein dat een kandidaat-koper een bod zal uitbrengen dat ver boven uw (te lage) vraagprijs ligt. Bij een te hoge vraagprijs zal u een hoop kandidaat-kopers bij voorbaat afschrikken, ofwel omdat ze niet op zoek zijn in die prijscategorie, ofwel omdat ze na het bezoeken en vergelijken van heel wat andere woningen meteen door hebben dat uw woning niet de waarde heeft die u ervoor vraagt. En vaak nemen ze die beslissing reeds na het bekijken van de publiciteit en de foto's. Bij een beperkte overschatting zullen kandidaat-kopers misschien nog een bod doen. Maar bij een grove overschatting doen ze zelfs die moeite niet. Een woning die omwille van een te hoge vraagprijs zeer lang te koop staat (6 maanden tot een jaar) schrikt kandidaat-kopers af, omdat ze dan vrezen dat er 'wel iets mis zal zijn met de woning'. Als een woning heel lang te koop staat, dan zegt men in vakjargon dat de woning 'verbrand' is. U raakt ze dan zelfs aan de straatstenen niet meer kwijt, tenzij aan een prijs die een stuk onder de werkelijke waarde ligt.
Maak ook niet de fout om zelf de waarde van uw woning te willen schatten. Ten eerste is dat quasi onmogelijk omdat u uw eigen woning niet objectief kunt beoordelen. En ten tweede is het schatten van een woning specialistenwerk dat veel kennis en ervaring vereist, omdat de waarde van heel veel verschillende factoren afhankelijk is. Vraag daarom advies aan een vastgoedmakelaar voor het schatten van uw woning én voor het bepalen van de optimale vraagprijs.

Benadruk de positieve zaken van uw woning

Denk goed na over de positieve elementen van uw woning, en speel die uit wanneer u uw woning verkoopt. Uiteraard hoef je de negatieve elementen niet te verzwijgen. Maar om echt succesvol te verkopen, moet je toch vooral focussen op de positieve elementen. Ook hiermee kan een makelaar u absoluut helpen.

Probeer de nadelen van je woning niet te verbergen

De mindere aspecten van uw woning komen vroeg of laat toch boven water. U kan dus beter zorgen dat u van bij de start open bent over de gebreken van uw woning. Dat geeft vertrouwen aan de kandidaat-koper dat u geen verborgen gebreken probeert te verzwijgen. Het is trouwens altijd een dom idee om (gekende) verborgen gebreken te verzwijgen. Want zelfs na de aankoop kan de koper de verkoper hiervoor aanpakken en een schadevergoeding of een ontbinding van de verkoop vorderen.

Weet hoe je negatieve elementen moet verdedigen

Bijna elke woning heeft ook negatieve elementen. Zorg er dus voor dat u de negatieve elementen van uw woning vakkundig kunt counteren.
Is uw badkamer of keuken verouderd? Vertel de kandidaat-koper dat de vraagprijs van de woning daarom wat lager ligt. En zeg hem dat de koper de badkamer of keuken op die manier nog kan inrichten naar eigen smaak.
Is de woning slecht geïsoleerd of zijn bepaalde zaken aan vernieuwing toe? Uiteraard vertelt u dat ook daardoor de vraagprijs lager ligt. Vervolgens informeert u de kandidaat-koper uitgebreid over de bestaande subsidiemogelijkheden voor het renoveren van een woning, en over het bestaan van een gratis renovatielening.
Een bekwame vastgoedmakelaar kan de kandidaat-koper met kennis van zaken informeren, en zo de kans op een succesvolle verkoop aanzienlijk verhogen.

Doe de nodige herstellingen en ruim op

Wanneer potentiële kopers uw woning komen bezichtigen, moet het zo uitnodigend mogelijk zijn. Enkel door de nodige herstellingen te doen en door grondig op te ruimen en te poetsen, optimaliseert u de verkoopwaarde van uw woning. Creëer ruimtegevoel door overbodige rommel uit de woning te halen. Vergeet daarbij ook de buitenzijde van uw woning en de buitenruimte niet. U kunt nog verder gaan en uw woning extra aantrekkelijk maken door middel van home-staging.

Doe aan home-staging

Home-staging is een koepelbegrip voor alle activiteiten waardoor uw woning nieuw, fris en gezellig lijkt, met een minimum aan investeringen.

Er zijn heel wat mogelijkheden:
  • Uw huis grondig poetsen en zorgen voor aangename geuren.
  • Alle kitscherige elementen en alle overbodige rommel uit uw huis laten verdwijnen.
  • Kleine gebreken zoals barsten en scheuren oplossen.
  • Herschilderen of behangen waar nodig.
  • Nieuwe en moderne decoratie-elementen plaatsen.
  • Een lege woning tijdens de verkoopsfase tijdelijk bemeubelen.
Een succesvolle home-staging die maximaal 2 à 3 procent van de verkoopprijs mag kosten, kan ervoor zorgen dat u 10 tot 20 procent meer kunt krijgen voor uw woning. Een makelaar kan u daarbij praktische tips geven.

Bespeel de kandidaat-koper

Wanneer kandidaat-kopers uw huis bezichtigen, ontvang hen dan hartelijk. Probeer hen zo goed mogelijk ten dienste te zijn en beantwoordt alle vragen zo oprecht mogelijk. Hou het informeel en zoek naar dingen die jullie gemeen hebben. Zo krijgen kandidaat-kopers een aangenaam gevoel bij het bezoek, en dus ook bij uw woning.
Maak van de onderhandelingen met uw koper geen wedstrijd waarin u de winnaar wilt zijn, maar probeer steeds een win-win te realiseren. Dat betekent dat u op bepaalde aspecten zult moeten toegeven. Maar liever water bij de wijn doen dan blijven zitten met een onverkochte woning, toch?

Zorg dat u zelf niet aanwezig bent als de makelaar kandidaat-kopers rond leidt in uw woning

Als u de verkoop van uw woning toevertrouwt aan een vastgoedmakelaar, dan is het verstandig om zelf niet aanwezig te zijn op het ogenblik dat de vastgoedmakelaar potentiële kopers rond leidt in uw woning. Want dat zorgt ervoor dat de kandidaat-kopers zich geremd zullen voelen om de mindere kanten van de woning aan te kaarten, of om voluit de woning grondig te onderzoeken. Met de eigenaar in de buurt laten potentiële kopers zelden het achterste van hun tong zien. Terwijl ze jou uit beleefdheid vertellen hoe mooi het is, denken ze ondertussen misschien al wel: alles moet eruit!. Meestal zijn ze een stuk eerlijker wanneer ze één op één contact hebben met de makelaar, waardoor de makelaar meteen gepast kan reageren op eventuele bezwaren. Ook prijsonderhandelingen verlopen met minder schroom als de eigenaar van de woning er niet bij is.
Niet zelden maken eigenaars onbewust ook  'domme' opmerkingen die de verkoop kunnen bemoeilijken. Ze vertellen bijvoorbeeld uitgebreid over een waterlek dat intussen al lang behoorlijk hersteld is, of over de lawaaierige buren, of over grootmoeder die in het huis recent is overleden.
Best zorgt u ervoor dat u niet aanwezig bent tijdens de rondleiding, of dat u zich even terug trekt in een ander deel van het huis of in de tuin.
En tenslotte spreekt het vanzelf dat u kinderen en huisdieren best tijdelijk elders kunt onderbrengen tijdens een bezichtiging, zodat alle aandacht kan gaan naar de potentiële kopers.

Wees geduldig

De aankoop van een woning is een zeer belangrijke beslissing. Voor uw kandidaat-koper is dat niet anders. Probeer de verkoop dus niet in allerijl af te werken of de kandidaat-koper onder druk te zetten. Dat schrikt niet alleen kopers af, maar zorgt ook voor een lagere verkoopprijs. Vaak willen kandidaat-kopers nog een keer opnieuw komen kijken, al dan niet in bijzijn van een vertrouwenspersoon (ouders, collega, broer, ...). Geef hun die kans!
Als u werkt met een makelaar, gun die makelaar dan de tijd die hij nodig heeft om uw huis te kunnen verkopen tegen een zo hoog mogelijke prijs. U zult zien dat geduld loont.

Laat kandidaat-kopers concurreren

Wees zelfzeker en laat kandidaat-kopers gerust voelen dat er kapers op de kust zijn. Zij zijn niet de enigen, dus ze kunnen maar beter een goed bod uitbrengen.
Een goede techniek om de onderlinge concurrentie te versterken, is het organiseren van meerdere bezoeken op één dag. Zorg dat deze bezoeken elkaar een beetje overlappen, zodat de kandidaat-kopers elkaar in levende lijve ontmoeten. Dat zorgt voor een psychologisch spel waar alleen u beter van kunt worden.

Conclusie

Door het toepassen van bovengenoemde tips en tricks raakt uw woning sneller verkocht en kunt een aanzienlijk betere prijs krijgen voor uw woning. Dat is dus zeker de moeite waard.

$show=/p/verhuurd.html$type=two$m=0$rm=0$sn=0$c=10$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/verhuurd.html

$show=/p/verkocht.html$type=two$m=0$rm=0$sn=0$c=10$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/verkocht.html

$show=/p/handelspanden.html$type=two$m=0$rm=0$sn=0$c=10$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/handelspanden.html

$show=/p/te-koop.html$type=two$m=0$rm=0$sn=0$c=10$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/te-koop.html

$show=/p/te-huur.html$type=two$m=0$rm=0$sn=0$c=10$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/te-huur.html

$show=/p/faq.html$type=list$m=0$c=20$p=1

$show=/p/faq.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/faq.html

$show=/p/diensten.html$type=two$m=0$c=10$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/over-ons.html

$show=/p/nieuws.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=post

Naam

diensten,9,faq,15,in de kijker,5,nieuws,4,verhuurd,15,verkocht,15,
ltr
item
AMJ Vastgoed | Houthalen-Helchteren: Hoe krijg ik meer geld voor mijn huis of appartement?
Hoe krijg ik meer geld voor mijn huis of appartement?
AMJ Vastgoed | Houthalen-Helchteren
https://www.amj-invest.be/2022/04/hoe-krijg-ik-meer-geld-voor-mijn-huis.html
https://www.amj-invest.be/
https://www.amj-invest.be/
https://www.amj-invest.be/2022/04/hoe-krijg-ik-meer-geld-voor-mijn-huis.html
true
4467882316300495453
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten TOON ALLE Ontdek meer Reply Cancel reply Delete door Home PAGINA'S UPDATES Bekijk alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdaf Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volgen THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy