$type=slider$sn=0$l=1$c=6$m=0$show=home

Te koop_$type=three$m=0$rm=1$sn=1$c=3$show=home

Onze diensten_$type=grid$sn=0$l=1$rm=0$c=4$m=0$show=home

Te koop_$show=/p/aanbod.html$type=grid$m=0$rm=0$sn=0$c=3

Te huur_$show=/p/aanbod.html$type=three$m=0$rm=0$sn=0$c=3

Commercieel-en bedrijfsvastgoed_$show=/p/aanbod.html$type=grid$m=0$rm=0$sn=0$c=3

Verkocht_$show=/p/referenties.html$type=grid$m=0$rm=0$sn=0$c=3

Verhuurd_$show=/p/referenties.html$type=three$m=0$rm=0$sn=0$c=3

DE ABDIJHOEVE in Houthalen TE KOOP

VERKOCHT

Bent u op zoek naar een handelspand? Bekijk dan zeker ons aanbod. Klik hier. 

Niet gevonden wat u zoekt? Contacteer ons en wij helpen u graag verder. Klik hier.


DE ABDIJHOEVE in Houthalen aangeboden in HUURKOOP

De wijd en zijd bekende horecazaak "Abdijhoeve", ook wel "Kelchterhoef" genoemd, is een prachtig gerestaureerde hoeve die oorspronkelijk dateert uit de 13de eeuw, en die gelegen is in Domein Kelchterhoef, een natuurpark van 400 ha in het hartje van Limburg, een ruime oase van rust en groen. In 1851 kreeg het gebouw grotendeels zijn huidige vorm toen er door baron Moreau De Bellaing verbouwingswerken werden uitgevoerd. Vermoedelijk verdween bij die verbouwing ook de westvleugel want voordien was het een volledig gesloten vierkantshoeve.

De zeer goed onderhouden "Abdijhoeve" is een mooie en sfeervolle ontmoetingsplaats die beschikt over een taverne, een restaurant, een prachtig zonneterras op de grote binnenkoer, 8 sfeervolle feestzalen met een capaciteit van 15 tot 400 personen, meerdere keukens en bijkeukens en meerdere bergingen. Het betreft een toplocatie in het hartje van Limburg voor feesten en/of vergaderen. Naast de publieke ruimtes omvat het pand een privé-gedeelte met een gang, 6 kamers en een badkamer. Het multifunctionele karakter van het pand maakt dat het ook voor andere doeleinden kan gebruikt worden.

De "Abdijhoeve" is tot ver in de omtrek bekend als café-restaurant en als gelegenheid voor allerlei feesten. Vele families en bedrijven uit Midden-Limburg houden er dan ook goede herinneringen aan over. Omwille van haar centrale ligging in een voor fietsers en wandelaars populair gebied kreeg de "Abdijhoeve" bovendien ook heel wat toeristen over de vloer.


De Abdijhoeve is gelegen in de Kelchterhoefstraat 7 te Houthalen, in een landelijke, bosrijke, groene en rustige omgeving. Ze is goed en vlot bereikbaar, en beschikt over zeer ruime parkeergelegenheid rondom het terrein. Het gebouw ligt op een terrein van 4.597 m², en de totale vloeroppervlakte in het gebouw bedraagt 2.467 m². Het is gelegen in een gebied voor recreatie, toerisme en verblijfsrecreatie. Alle nutsvoorzieningen zijn aanwezig.


Vader Louis Withofs startte de horecazaak "Abdijhoeve" in 1961 en ruim 40 jaar geleden stapte ook zoon Peter in de zaak. De familie Withofs bouwde de locatie gaandeweg uit tot één van de grootste en bekendste horecazaken in Limburg. Na 58 jaar zijn de  uitbaters Louis Withofs (83) en zoon Peter Withofs (57) eind februari 2019 gestopt met de uitbating van café-restaurant-feestzalen "Abdijhoeve" in Domein Kelchterhoef. De erfpachtovereenkomst die zij hadden met de gemeente Houthalen-Helchteren was afgelopen. Gezien hun leeftijd zagen de uitbaters het niet zitten om hun  erfpachtovereenkomst met een nieuwe termijn van 27 jaar te verlengen. Temeer omdat kinderen en kleinkinderen een leven in de horecasector niet zagen zitten.


Vandaar dat de gemeente Houthalen-Helchteren er nu voor kiest om de Abdijhoeve openbaar te verkopen via een huurkoopformule waarop geïnteresseerden een bod kunnen uitbrengen.
Een bieder moet de intentie hebben om de abdijhoeve te kopen voor de door hem geboden prijs (de minimum biedprijs bedraagt 850.000 euro), maar de huurkoper verkrijgt de kans om de Abdijhoeve voorafgaandelijk te mogen huren aan een huurprijs van 3.000 euro per maand en voor een maximum periode van 6 jaar. Binnen de periode van maximum 6 jaar kan de huurkoper overgaan tot de daadwerkelijke aankoop van de Abdijhoeve. Doet de huurkoper dat niet, dan eindigt de huur bij het einde van het zesde jaar. Op het ogenblik dat de huurkoper overgaat tot de daadwerkelijke aankoop, zal hij de door hem geboden prijs moeten betalen, verminderd met de huurgelden die hij reeds heeft betaald. Met andere woorden: de reeds betaalde huurgelden zullen in mindering worden gebracht van de geboden prijs. Als er meerdere bieders zijn, dan gebeurt de rangregeling volgens de hoogte van de geboden prijs (de hoogste bieder met een geldig bod krijgt de Abdijhoeve in huurkoop).

Geïnteresseerden kunnen een bod uitbrengen voor huurkoop. De instelprijs bedraagt 850.000 euro.

HUURKOOP: biedprijs vanaf 850.000 euro voor aankoop
De biedprijs is te betalen op het ogenblik van de daadwerkelijke aankoop. Gedurende een periode van max. 6 jaar heeft de bieder echter de mogelijkheid om de Abdijhoeve te huren aan een huurprijs van 3.000 euro per maand, en met de optie om tot daadwerkelijke aankoop over te gaan. De betaalde huurgelden worden daarbij in mindering gebracht van de biedprijs die moet betaald worden op het moment van de daadwerkelijke aankoop.

Biedingsprocedure. De opdrachtgever voor deze huurkoop is de Gemeente Houthalen-Helchteren die deze site verkoopt via Fed.net en volgens het Fed.net-systeem. Geïnteresseerden kunnen de Abdijhoeve bezichtigen (op afspraak), en zij kunnen alle beschikbare informatie en documenten krijgen, evenals advies en bijstand.  Geïnteresseerden kunnen een bod uitbrengen. Wij begeleiden u bij het uitbrengen van een bod. De werkdag nadat er een eerste geldig bod is uitgebracht (maar ten vroegste vanaf 21/01/2020) start en een eerste periode van open biedingen gedurende 5 werkdagen.  Als er in de eerste periode van open biedingen geen tweede bod wordt uitgebracht, dan volgt er geen tweede periode voor gesloten biedingen en wordt de Abdijhoeve toegewezen aan de enige bieder die een geldig bod heeft uitgebracht. Als er in de eerste periode voor open biedingen minstens 2 biedingen worden uitgebracht, dan volgt er wel een tweede periode van gesloten biedingen (= onder gesloten omslag) gedurende 5 werkdagen. Deze tweede periode van gesloten biedingen begint vanaf de eerste werkdag na afloop van de eerste periode van open biedingen. De omslagen met gesloten biedingen worden in een urne gedeponeerd en publiekelijk geopend om de Abdijhoeve te kunnen toewijzen aan de hoogste bieder. Onze begeleiding is voor u volledig gratis.
Betalingsmodaliteiten als uw bod wordt weerhouden en aanvaard. Binnen de week na de aanvaarding van uw bod dient er een voorschot betaald te worden van 12 maanden huur (= 36.000 euro), waarvan 3 maanden huur (= 9.000 euro) op een specifieke rekening als huurwaarborg, en 9 maanden huur (=27.000 euro) als supplementaire waarborg op een gemeenschappelijke rekening van de huurder en de gemeente. De huurkoper dient eveneens de FEDNET-kosten te betalen: 6,45% van de geboden prijs (excl. 21% btw). Als u een bod zou uitbrengen van 850.000 euro, dan bedragen de FEDNET-kosten 54.826 euro exclusief btw, of 66.340 euro inclusief btw. Een btw-plichtige huurkoper kan de btw uiteraard terugvorderen van de BTW-administratie, en de FEDNET-kosten zijn fiscaal aftrekbaar. Op het moment van de effectieve aankoop (dus binnen de 6 jaar) betaalt de koper het saldo van de prijs (dus het geboden bedrag min de reeds betaalde huur), vermeerderd met de registratierechten (10% op de geboden prijs), en vermeerderd met het honorarium van de notaris en de btw op het honorarium. 
Wat moet u doen om een geldig bod uit te brengen? Wij stellen u het volledige FEDNET-dossier ter beschikking evenals een bodformulier waarop u een bod kunt uitbrengen. Samen met het bodformulier dient u een solvabiliteitsattest over te maken waarin uw bank uw solvabiliteit bevestigt. Eveneens dient een businessplan bijgevoegd te worden met beschrijving van de wijze van exploitatie van het pand, een verantwoording van de haalbaarheid van uw plan, en een verantwoording en bewijsvoering van uw financiële draagkracht in relatie tot het financieel plan. Wij helpen en begeleiden u bij het uitbrengen van een bod, en bezorgen u alle noodzakelijke informatie en documenten.

Geïnteresseerd? Bel dan onmiddellijk naar Guido (0474/33.91.24) of naar ons kantoor (011/81.54.50) voor een vrijblijvende bezichtiging en/of voor meer informatie.

Of neem contact op via onze contactpagina. Klik hier.
grote feestzaal

kleine feestzaalEigenschappen
Adres: Kelchterhoefstraat 7, 3530 Houthalen-Helchteren
Kadastrale ligging: 2de afdeling, sectie E, perceel 1123E en 1124H
KI (niet geïndexeerd): 11.224 €
Oppervlakte perceel: 4.597 m²
Totale vloeroppervlakte in het gebouw: 2.467 m²
Gevelbreedte: 57 m
Niet gelegen in een risicozone voor overstromingen
EPC  niet vereist (bedrijfspand)
Elektrische keuring: niet vereist (bedrijfspand)
Postinterventiedossier: niet vereist
Bestemming: gebied voor recreatie, verblijfsrecreatie en toerisme
Niet gelegen in een gewestelijk uitvoeringsplan
Bouwjaar: 1900 - 1918
Gebouw: open bebouwing in (onregelmatige) U-vorm
Beschikbaar vanaf het verlijden van de verkoopakte
Alle nutsvoorzieningen aanwezig
Het pand is geen beschermd erfgoed, maar is opgenomen in de inventaris van onroerend erfgoed.
Geen voorkooprecht, geen voorkeurrecht
 Contacteer ons voor meer informatie of voor een vrijblijvende bezichtiging. Klik hier.


$show=/p/verhuurd.html$type=two$m=0$rm=0$sn=0$c=10$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/verhuurd.html

$show=/p/verkocht.html$type=two$m=0$rm=0$sn=0$c=10$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/verkocht.html

$show=/p/handelspanden.html$type=two$m=0$rm=0$sn=0$c=10$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/handelspanden.html

$show=/p/te-koop.html$type=two$m=0$rm=0$sn=0$c=10$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/te-koop.html

$show=/p/te-huur.html$type=two$m=0$rm=0$sn=0$c=10$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/te-huur.html

$show=/p/faq.html$type=list$m=0$c=20$p=1

$show=/p/faq.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/faq.html

$show=/p/diensten.html$type=two$m=0$c=10$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/over-ons.html

$show=/p/nieuws.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=post

Naam

diensten,9,faq,15,in de kijker,5,nieuws,4,verhuurd,15,verkocht,15,
ltr
item
AMJ Vastgoed | Houthalen-Helchteren: DE ABDIJHOEVE in Houthalen TE KOOP
DE ABDIJHOEVE in Houthalen TE KOOP
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg7fzMcoKk_D61iF4Wl2D17stKlYVqPtbxZwZ_UDnHzJwlAaXeP-C27wVzw8CdzLhh20Z3uKKI8h0EbvDLWY6-4gsI-v1R91Vm7QSLqOHZ_Wv9_L6rHZRYg7yI6mGaBktWlcCgyljmOPs0/s640/abdijhoeve+4.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg7fzMcoKk_D61iF4Wl2D17stKlYVqPtbxZwZ_UDnHzJwlAaXeP-C27wVzw8CdzLhh20Z3uKKI8h0EbvDLWY6-4gsI-v1R91Vm7QSLqOHZ_Wv9_L6rHZRYg7yI6mGaBktWlcCgyljmOPs0/s72-c/abdijhoeve+4.png
AMJ Vastgoed | Houthalen-Helchteren
https://www.amj-invest.be/2019/05/de-abdijhoeve-in-houthalen-te-koop.html
https://www.amj-invest.be/
https://www.amj-invest.be/
https://www.amj-invest.be/2019/05/de-abdijhoeve-in-houthalen-te-koop.html
true
4467882316300495453
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten TOON ALLE Ontdek meer Reply Cancel reply Delete door Home PAGINA'S UPDATES Bekijk alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdaf Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volgen THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy