$type=slider$sn=0$l=1$c=6$m=0$show=home

Te koop_$type=three$m=0$rm=1$sn=1$c=3$show=home

Onze diensten_$type=grid$sn=0$l=1$rm=0$c=4$m=0$show=home

Te koop_$show=/p/aanbod.html$type=grid$m=0$rm=0$sn=0$c=3

Te huur_$show=/p/aanbod.html$type=three$m=0$rm=0$sn=0$c=3

Commercieel-en bedrijfsvastgoed_$show=/p/aanbod.html$type=grid$m=0$rm=0$sn=0$c=3

Verkocht_$show=/p/referenties.html$type=grid$m=0$rm=0$sn=0$c=3

Verhuurd_$show=/p/referenties.html$type=three$m=0$rm=0$sn=0$c=3

Wat is een verbrand pand?

Wat is een verbrand pand?

Vastgoedmakelaars spreken soms over een "verbrand pand". Wat betekent dat? En nog belangrijker, hoe voorkom je dat een pand verbrand geraakt?

Een "verbrand pand" heeft niets meer vuur te maken.

Makelaars spreken over een "verbrand pand" als een woning te lang te koop staat en net daardoor uiteindelijk aan een te lage prijs verkocht wordt.

Maar hoe komt het dat een pand te lang te koop staat?

Er zijn heel wat factoren die dit bepalen:

1. Het prijskaartje

Aan elke woning die te koop staat, hangt een prijskaartje. Maar soms is de vraagprijs niet marktconform. Mogelijk is de prijs te hoog ingeschat. Of mogelijk zet de eigenaar de vraagprijs bewust te hoog, in de (meestal ijdele) hoop dat er toch iemand zal toehappen aan die te hoge prijs. Maar een woning trekt enkel potentiële kopers aan, als ze tegen een correcte prijs in de markt wordt gezet. De meeste kandidaat-kopers gaan naar meerdere panden kijken, en hebben zo een goed idee van wat een woning echt waard is.
Maar zelfs panden die tegen een correcte vraagprijs in de markt worden gezet, kunnen soms lang te koop blijven staan. Dan gaat het vooral om woningen in de hogere prijscategorieën, omdat het aantal potentiële kopers voor dit soort duurdere woningen uiteraard veel beperkter is.

2. De staat van het huis



Kandidaat-kopers worden vaak afgeschrikt als een woning nog moet gerenoveerd of verbouwd worden. Als bijvoorbeeld het dak of de elektrische installatie aan een volledige vernieuwing toe zijn, of als het buitenschrijnwerk vernieuwd moet worden, dan is de kans reëel dat de woning wat langer op de markt blijft hangen. Het aantal kandidaten voor een te renoveren of te verbouwen woning is immers aanzienlijk kleiner dan het aantal kandidaten voor een instapklare woning.


3. Stijl van het huis


Over kleur en smaak valt niet te twisten en dat gaan we dus ook niet doen. Maar er wordt best rekening gehouden met situaties waarbij kopers toch afhaken door een subjectieve kijk op een woning. Hier geldt ook: wat voor een verkoper leefbaar een mooi is, is dat niet per se voor de koper. De inrichting of  de indeling van de woning speelt dus zeker een rol. Een woning die er qua kleuren, vormgeving of indeling "uitspringt" zal minder kandidaat-kopers kunnen verleiden dan een doorsnee woning met eerder neutrale kleuren en vormgeving.

4. Kleine gebreken


Zeer veel kopers kijken niet verder dan hun neus lang is. Kleine gebreken zoals een vuile woning,  een rommelige woning, een slecht onderhouden tuin, een kapotte deurbel, ongewassen ramen, spinnenwebben in de woning, een muffe geur, een felle kleur tegen de muur etc. kunnen voor kandidaat-kopers grote afknappers vormen, terwijl het in se gaat om "gebreken" die zonder noemenswaardige kosten kunnen weggewerkt worden. Maar heel veel kandidaat-kopers zijn niet in staat om hier doorheen te kijken ...


5. Omgeving


De omgeving kan eveneens een rol spelen of een pand al dan niet gegeerd is. Wanneer men naast een drukke spoorweg, een gevaarlijke steenweg, een luchthaven of een hinderlijke onderneming woont, is de kans groot dat mensen minder snel zullen toehappen. Zelfs een buurman met een rommelige of verwaarloosde tuin of een luid blaffende hond kan ervoor zorgen dat uw woning moeilijker verkocht raakt.

Hoe voorkomen?

We spreken van een verbrand pand als een woning na langere termijn nog niet verkocht is. Potentiële kopers vragen zich dan af waarom het pand nog steeds te koop staat, met alle negatieve gevolgen vandien. In theorie moet je een huis of appartement dat correct geprijsd staat binnen de 2 à 4 maanden kunnen verkopen. De tijd om je woning veel te hoog in de markt te zetten en af te wachten is echt voorbij. Het is vandaag een kopersmarkt en daarom is het van essentieel belang dat een woning tegen een correcte prijs wordt aangeboden.

Zorg ervoor dat uw woning een nette en verzorgde indruk maakt, dat ze opgeruimd is, dat er geen schreeuwerige kleuren werden gebruikt, dat kleine gebreken worden verholpen,dat er voldoende lichtinval is en dat een gezellige sfeer wordt gecreëerd. Dat alles zal een snellere verkoop aan een betere prijs zeker ten goede komen!

$show=/p/verhuurd.html$type=two$m=0$rm=0$sn=0$c=10$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/verhuurd.html

$show=/p/verkocht.html$type=two$m=0$rm=0$sn=0$c=10$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/verkocht.html

$show=/p/handelspanden.html$type=two$m=0$rm=0$sn=0$c=10$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/handelspanden.html

$show=/p/te-koop.html$type=two$m=0$rm=0$sn=0$c=10$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/te-koop.html

$show=/p/te-huur.html$type=two$m=0$rm=0$sn=0$c=10$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/te-huur.html

$show=/p/faq.html$type=list$m=0$c=20$p=1

$show=/p/faq.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/faq.html

$show=/p/diensten.html$type=two$m=0$c=10$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/over-ons.html

$show=/p/nieuws.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=post

Naam

diensten,9,faq,15,in de kijker,5,nieuws,4,verhuurd,15,verkocht,15,
ltr
item
AMJ Vastgoed | Houthalen-Helchteren: Wat is een verbrand pand?
Wat is een verbrand pand?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEidjrvO5rZXUgDB0-BEyGb1G9PECKTBLDHRpexIzDRIqXjJP4A0AsnPvysl72tXgM__xMIUuF1ygpz0lXhyphenhyphenKce4cfPYJyqHUOFR8eypud6HWwQOWkmHtxtdavju4bXhPTpw9L7-nxEpbhY/s640/te+duur+huis.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEidjrvO5rZXUgDB0-BEyGb1G9PECKTBLDHRpexIzDRIqXjJP4A0AsnPvysl72tXgM__xMIUuF1ygpz0lXhyphenhyphenKce4cfPYJyqHUOFR8eypud6HWwQOWkmHtxtdavju4bXhPTpw9L7-nxEpbhY/s72-c/te+duur+huis.jpg
AMJ Vastgoed | Houthalen-Helchteren
https://www.amj-invest.be/2019/08/wat-is-een-verbrand-pand.html
https://www.amj-invest.be/
https://www.amj-invest.be/
https://www.amj-invest.be/2019/08/wat-is-een-verbrand-pand.html
true
4467882316300495453
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten TOON ALLE Ontdek meer Reply Cancel reply Delete door Home PAGINA'S UPDATES Bekijk alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdaf Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volgen THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy