$type=slider$sn=0$l=1$c=6$m=0$show=home

Te koop_$type=three$m=0$rm=1$sn=1$c=3$show=home

Onze diensten_$type=grid$sn=0$l=1$rm=0$c=4$m=0$show=home

Te koop_$show=/p/aanbod.html$type=grid$m=0$rm=0$sn=0$c=3

Te huur_$show=/p/aanbod.html$type=three$m=0$rm=0$sn=0$c=3

Commercieel-en bedrijfsvastgoed_$show=/p/aanbod.html$type=grid$m=0$rm=0$sn=0$c=3

Verkocht_$show=/p/referenties.html$type=grid$m=0$rm=0$sn=0$c=3

Verhuurd_$show=/p/referenties.html$type=three$m=0$rm=0$sn=0$c=3

Waar moet ik op letten bij het verhuren van een huis?

Onroerende goederen

Een onroerend goed zelf verhuren vraagt heel wat tijd en rompslomp. Borden plaatsen, publiciteit maken op het internet en in de pers, afspraken maken met kandidaat-huurders, tijd uittrekken voor rondleidingen enz. Als makelaar nemen wij u al deze taken en kosten uit handen. Dankzij onze ervaring doen wij dat veel sneller en efficiënter, zodat u tijd over houdt voor de dingen die u graag doet.

Huurder

U wilt een betrouwbare huurder. Helaas zijn er de laatste jaren veel “slechte” huurders, die niet of niet op tijd betalen, die schade veroorzaken aan uw pand, die overlast veroorzaken voor andere bewoners in het gebouw enz. Als makelaar zijn wij ermee vertrouwd om kandidaat-huurders vooraf te screenen. Is hun inkomen hoog genoeg om de huur te kunnen betalen? Betaalden zij bij de vorige verhuurder correct? Zijn er bij de vorige verhuurder problemen geweest?

Wettelijk

U wilt dat alles wettelijk in orde is en dat u beschikt over een juridisch waterdicht huurcontract. De huurwetgeving is de laatste jaren vrij complex geworden met een zeer ver gaande bescherming voor de huurders. Een correct opgesteld huurcontract is daarom van het grootste belang. Tijdige betaling van de huurwaarborg voor intrede in het pand is essentieel. Ondanks wettelijke beperkingen hebt u wellicht toch nog graag op een legale manier een huurwaarborg van drie maanden huur. 

Of misschien wilt u wel een extra verzekering waardoor u in geval van schade over een dubbele huurwaarborg kunt beschikken. Of waardoor u beschikt over een rechtsbijstandsverzekering die u in staat stelt om beroep te doen op ervaren juristen als er toch problemen zouden optreden met een huurder. En uiteraard wilt u ook een deskundig opgestelde plaatsbeschrijving bij intrede huur. En wellicht laat u het graag aan ons over om het wettelijk verplichte EPC-verslag aan te vragen. Als makelaar kunnen wij daar allemaal voor zorgen, als u dat wilt tenminste. Alleszins zijn wij het als onze plicht om u hieromtrent uitgebreid te informeren.

Prijs

U wilt een goede huurprijs krijgen. Als makelaar kennen wij de huurmarkt door en door. En kunnen wij u adviseren over het juiste niveau van de huurprijs. Dank zij een correcte huurprijs bent u er enerzijds zeker van dat uw pand vlot verhuurd geraakt, maar dat u anderzijds geen geld mis loopt door een te lage huur te vragen.

Deskundig advies

U wilt ook deskundige hulp en advies bij het einde van de huur. Ook de uittrede van een huurder is niet altijd even eenvoudig. Wie mag wanneer opzeggen? Wat is de opzegtermijn? Moet er een verbrekingsvergoeding betaald worden? Wie maakt de plaatsbeschrijving bij uittrede van de huurder op? En wie maakt een deskundige schatting van de huurschade? Wie zorgt voor een correcte vrijgave van de huurwaarborg? Wie zorgt voor de overdracht van de meterstanden van de nutsvoorzieningen? Een klein foutje kan financieel zware gevolgen hebben. Als makelaar kunt u op ons rekenen om dit alles op een correcte manier af te handelen.

Wat kost dit ?

Onze normale commissie om u te begeleiden bij de uittrede en intrede van een nieuwe huurder, inbegrepen het zoeken van een nieuwe huurder, de publiciteit, de rondleiding van kandidaat-huurders, de screening van kandidaat-huurders, het opstellen van het huurcontract, de formaliteiten bij de overdracht van de meterstanden, het adviseren over de huurprijs enz. bedraagt:

1 maand huur (+ 21% BTW),

met een minimum van 500 euro excl. BTW (of 605 € incl. BTW).

In deze prijs is NIET inbegrepen:
  • Opmaken van de plaatsbeschrijving bij intrede en bij uittrede huur. De tarieven daarvoor vindt u onder de link “plaatsbeschrijving”. Overeenkomstig de wet betalen huurder en verhuurder elk de helft van de prijs voor het opmaken van de plaatsbeschrijving.
  • Eventuele extra verzekeringen voor rechtsbijstand, huurschade, dubbele huurwaarborg enz. Wij kunnen u daarover adviseren en doorverwijzen naar gespecialiseerde verzekeraars.
  • De prijs voor het opmaken van het verplichte EPC-verslag (Energie Prestatie Certificaat). Een dergelijk certificaat moet worden opgemaakt door een erkende specialist. Wij kunnen u daarover adviseren en doorverwijzen, en/of wij kunnen het certificaat voor u aanvragen.
  • Opmaken van een gedetailleerd schadebestek als er huurschade zou zijn bij uittrede van een huurder, en bemiddeling tussen verhuurder en uittredende huurder om tot een minnelijke regeling te komen omtrent het bedrag van de huurschade.
Heeft u nog vragen of bent u op zoek naar meer informatie? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

$show=/p/verhuurd.html$type=two$m=0$rm=0$sn=0$c=10$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/verhuurd.html

$show=/p/verkocht.html$type=two$m=0$rm=0$sn=0$c=10$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/verkocht.html

$show=/p/handelspanden.html$type=two$m=0$rm=0$sn=0$c=10$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/handelspanden.html

$show=/p/te-koop.html$type=two$m=0$rm=0$sn=0$c=10$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/te-koop.html

$show=/p/te-huur.html$type=two$m=0$rm=0$sn=0$c=10$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/te-huur.html

$show=/p/faq.html$type=list$m=0$c=20$p=1

$show=/p/faq.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/faq.html

$show=/p/diensten.html$type=two$m=0$c=10$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/over-ons.html

$show=/p/nieuws.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=post

Naam

diensten,9,faq,15,in de kijker,5,nieuws,4,verhuurd,15,verkocht,15,
ltr
item
AMJ Vastgoed | Houthalen-Helchteren: Waar moet ik op letten bij het verhuren van een huis?
Waar moet ik op letten bij het verhuren van een huis?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiFub5GsKpRD5Mto00BSYbRdOLhg6bxwJ3PhuTQGXULQjPi1_VsQRDfAcQorzCOOtCAXBMT5KQe4f8N6PBTQoVIuYVAxyctR9GbMs952Mo-oqG5Do7pkLYsvNbChZooc0mSr-KrVGSfR3w/s640/shutterstock_603635666.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiFub5GsKpRD5Mto00BSYbRdOLhg6bxwJ3PhuTQGXULQjPi1_VsQRDfAcQorzCOOtCAXBMT5KQe4f8N6PBTQoVIuYVAxyctR9GbMs952Mo-oqG5Do7pkLYsvNbChZooc0mSr-KrVGSfR3w/s72-c/shutterstock_603635666.jpg
AMJ Vastgoed | Houthalen-Helchteren
https://www.amj-invest.be/2019/01/waar-moet-ik-op-letten-bij-het-verhuren.html
https://www.amj-invest.be/
https://www.amj-invest.be/
https://www.amj-invest.be/2019/01/waar-moet-ik-op-letten-bij-het-verhuren.html
true
4467882316300495453
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten TOON ALLE Ontdek meer Reply Cancel reply Delete door Home PAGINA'S UPDATES Bekijk alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdaf Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volgen THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy